Bli en kung på Betting med sportstatistik!

Publicerad 2024-02-28 av Johan S

Bli en kung på Betting med sportstatistik!

Statistik inom sport kan vara ett kraftfullt verktyg för att bli en bättre sportspelare helt klart. Genom att analysera tillexempel historiska data och trender kan du få värdefulla insikter som kan ge en fördel när du lägger spel. Här är några sätt som fotbollsstatistik kan hjälpa dig på.

Försök se trender och mönster

Genom att titta på statistik som mål, hörnor, gula/röda kort etc. för lag och spelare över tid, kan du upptäcka trender. Kanske ett lag tenderar att göra duga mål hemma men få borta. Eller en spelare som ofta får gula kort i derbymatcher. Att känna till såna mönster kan hjälpa dig att fatta smartare spelbeslut.

Jämföra odds med sannolikhet

Spelbolag använder mycket statistik när de sätter odds. Men genom att göra egna sannolikhetsberäkningar baserat på statistik och jämföra med spelbolagens odds så kan du hitta värde. Om dina egna beräkningar visar att ett utfall är mer sannolikt än vad oddsen antyder så finns det liksom värde i att spela på det.

Följa formkurvor

Att analysera ett lags eller en spelares senaste matcher ger en bild av deras nuvarande form. Är de i en bra trend eller har de underpresterat på sistone? Formkurvor kan ge ledtrådar om vad du kan förvänta sig i kommande matcher.

Head-to-head statistik (H2H)

Genom att titta på historiken i tidigare möten mellan två lag eller spelare får du en uppfattning om styrkeförhållandet dem emellan. Vissa lag har till exempel en tendens att prestera bra mot vissa motståndare.

Skapa egna modeller

De mest avancerade sportspelarna skapar egna statistiska modeller för att förutspå utfall. Genom att mata in stora “batcher” historisk data i modellen kan den hitta samband och generera speltips med högre träffsäkerhet. Men det här är alltså på elitnivå inom bettingvärlden kan man lugnt påstå.