Favoriterna inför Fotbolls EM 2024

Publicerad 2024-03-25 av Johan S

Favoriterna inför Fotbolls EM 2024

Vi tar en snabb titt på vilka favoriterna är inför det stundande Europamästerskapet i fotboll som spelas i Tyskland.

Inför Fotbolls EM 2024 i Tyskland så ses England som favoriter att vinna turneringen enligt oddsen på de flesta bettingsajterna. De har ett starkt lag med spelare som Harry Kane, Jude Bellingham och Phil Foden i toppform. England nådde final senast i EM 2020 (spelat 2021) men förlorade som du kanske kommer ihåg då mot Italien.

Frankrike och Tyskland är två andra lag som anses ha goda chanser. Frankrike har ju stora stjärnor som Kylian Mbappé och Antoine Griezmann medan hemmanationen Tyskland lär få ett lyft av hemmapubliken och stödet som det innebär. Spanien och Portugal är två andra nationer som brukar prestera bra i mästerskap historiskt och rutinen är såklart enormt viktig i dessa sammanhang.

Så här ser oddsen ut för de främsta favoriterna att vinna EM-guldet 2024 enligt bettingbolagen:

England - 3,00

Frankrike - 4,00

Tyskland - 6,00

Spanien - 7,00

Portugal - 8,00

Det återstår att se om favoriterna England kan leva upp till förväntningarna, eller om vi får se någon skräll likt när Italien vann senast. Då var de ju faktiskt tillbakapressade en hel del men lyckades knipa igen och avgöra allt på straffar. Oavsett vilket så lär det bli en spännande turnering med Europas bästa landslag på plats i Tyskland sommaren 2024.