Jacob Silvferberg vänder hem till Gävle efter 12 säsonger!

Publicerad 2024-04-16 av Johan S

Jacob Silvferberg vänder hem till Gävle efter 12 säsonger!

Jakob Silfverberg återvänder till Brynäs IF efter 12 säsonger i NHL. Den 32-årige forwarden har skrivit på ett flerårskontrakt med sin moderklubb och är redo att dra på sig den svartvita tröjan igen.

Silfverberg draftades av Ottawa Senators 2009 och har sedan dess spelat över 800 matcher i NHL för Senators och Anaheim Ducks. Nu väljer han alltså att återvända hem till Gävle för spel i SHL.

"Det känns fantastiskt att komma hem till Brynäs. Jag ser verkligen fram emot att spela inför fansen i Monitor ERP Arena igen och hjälpa laget att nå framgångar", säger Silfverberg i en kommentar på Brynäs hemsida.

Nöjd Sportchef

Sportchefen Johan Alcén är mycket nöjd över värvningen. "Jakob är en otroligt skicklig spelare med stor rutin från NHL. Han kommer att tillföra mycket både på och utanför isen. Det här är en drömvärvning för oss", säger Alcén.

Silfverberg själv menar att det inte spelar någon roll för honom om Brynäs spelar i SHL eller Hockeyallsvenskan nästa säsong. "Jag vill vara med och hjälpa Brynäs oavsett vilken liga det blir. Brynäs betyder mycket för mig och jag ser fram emot att bidra till klubbens resa tillbaka mot toppen".

Med Silfverberg i laget får Brynäs en rejäl offensiv förstärkning. För er som kommer ihåg sista säsongen han gjorde i SHL så finns det mycket firepower i den där klubban! Oavsett om det blir Hockeyallsvenskan eller SHL så kommer Jacob garanterat ha en bärande roll för laget nästa säsong.