Öka chansen att omsätta insättningsbonusar för betting

Publicerad 2024-06-25 av Johan S

Öka chansen att omsätta insättningsbonusar för betting

Många som är intresserade av sport är duktiga på betting, och särskilt den med ett intresse för sportstatistik kan ha en stor fördel när det kommer till odds. Spelföretagen delar ofta ut en välkomstbonus till nya spelare, vilket kan ge en hel del extra pengar på kontot; om man lyckas omsätta dem. Att förstå sig på hur bonusar fungerar, och hur du kan använda statistiken till din fördel, kan hjälpa dig något enormt i din betting. Här ska vi gå igenom hur du kan använda sportstatistik för att omsätta insättningsbonusar för betting och casino.

Sportstatistikens roll i betting

Något många inte tänker på är att betting och statistik hänger ihop. Någon typ av statistik gällande det ena laget är ju det som gjort att oddsen talar för- eller emot dem. Om du är bättre än spelbolaget på att analysera och dra slutsatser baserat på statistiken så kommer du att kunna kapitalisera på detta. Så vilken typ av statistik kan vara avgörande? Det är svårt att säga, och beror mycket på lag till lag, och ibland även individuella spelare. Några exempel kan inkludera:

 • Är laget starka hemma, och har kanske inte förlorat en hemmamatch på flera år?
 • Hur ser istället formen ut när de åker på bortamatch?
 • Vilken form är laget i just nu; har de inte vunnit på länge och står emot ett tufft lag?
 • Vilka dolda svar hittas i statistiken om antal gjorda- eller insläppta mål?
 • Spelar de bäst på äkta- eller konstgräs?

Sen bör man så klart också ha klart för sig att inte allt handlar om statistik. Även med ett bra hemmafacit kan det vara kört redan innan matchen börjar om vissa nyckelspelare saknas på planen. Ibland händer också det oväntade, och slumpen blir avgörande. Men en sak vi kan säga med säkerhet är att för att lyckas med sportbetting så ska man betta med hjärnan - inte hjärtat. Även om det tar emot att inte satsa på sitt lag (eller kanske till och med emot det) så måste man bestämma sig för om det är plånboken eller egot man bettar för.

Viktigt att veta om insättningsbonusar

För att lyckas omsätta sin insättningsbonus räcker det dock inte med att vara duktig på statistik. Det gäller också att förstå hur omsättningskrav och andra relevanta villkor fungerar. Här ska vi nu gå igenom några grundläggande bitar som du måste veta för att betta med en oddsbonus.

 • Omsättningskrav
  Innan du kan ta emot dina pengar från spelkontot måste du konvertera dina bonuspengar till riktiga pengar. Detta gör du genom att uppfylla bonusens omsättningskrav. Har du fått 500 kronor i bonus och har 6x omsättningskrav så måste du alltså satsa totalt 500 x 6 = 3000 kronor innan du kan ta ut pengarna från spelkontot.

 • Minstaodds
  Oddsbonusar har ofta ett minstaodds eller minimumodds som berättar det minsta oddset du kan satsa på för att spelet ska räknas mot omsättningskravet. Har din bonus minstaoddset 1.90 medans du placerar ett spel på 1.80 så kommer spelets belopp inte att räknas mot din bonusomsättning.

 • Högsta vinst
  Vissa bonusar, särskilt gratisspel och riskfria spel, kan komma med ett högsta belopp som du kan vinna. Se till att du har detta i åtanke när du väljer spel. Det vore ju tråkigt att kamma hem ett spel till ett riktigt bra odds, bara för att inse att halva vinstbeloppet överstiger bonusens vinstgräns.