Världens 5 bästa fotbollsspelare 2024

Publicerad 2024-03-16 av Johan S

Världens 5 bästa fotbollsspelare 2024

Vi på sportstatistik.nu har slagit våra huvuden ihop för att leverera de 5 bästa fotbollsspelarna i världen just nu. Det blev lite bråk vid ritbordet men till slut kom vi fram till dessa 5.

Fotbollsvärlden är ju full av magiska talanger, men några spelare sticker ut lite extra. Här har ni då våra toppspelare för 2024.

  1. Lionel Messi, Argentina och PSG. Messi fortsätter att imponera trots sin ålder. Förra säsongen ledde han PSG till ännu en ligatitel med 16 mål och 16 assist. Han var också nyckelspelaren när Argentina vann VM-guldet 2022.

  2. Kylian Mbappé, Frankrike och PSG. 24-åringen är en av världens mest kompletta anfallare. Han vann skytteligan i Ligue 1 förra säsongen med 28 mål och var en av Frankrikes bästa spelare i VM där de tog silver.

  3. Erling Haaland, Norge och Manchester City. Haaland fortsätter att imponera i sin andra säsong i Premier League. Under säsongen 2023/2024 har han hittills gjort otroliga 18 mål på 22 matcher i alla tävlingar för Manchester City. Av dessa har han gjort 14 mål på 15 matcher i Premier League och är därmed överlägsen skytteligaledare. Han har också gjort 5 mål på 5 matcher i Champions League den här säsongen.

  4. Kevin De Bruyne, Belgien och Manchester City. De Bruyne är hjärnan bakom Citys framgångar. Han toppar assistligan i Premier League och är en av världens bästa mittfältare.

  5. Rafael Leão, Portugal och AC Milan. 23-årige Leão har tagit Serie A med storm de senaste säsongerna. Förra säsongen gjorde han 12 mål och 10 assist när Milan vann ligan. Han har fortsatt på samma spår i år och är en av ligans bästa spelare

Andra spelare som är nära toppen är enligt oss spelare som Luka Modric, Vinícius Júnior, Mohamed Salah och Robert Lewandowski. Konkurrensen i världsfotbollen är stenhård och formen är såklart avgörande för vilka som ska ha chansen att slåss om Ballon do´r.